kolmapäev, 14. september 2016

"Aasta noorte tegu 2015" preemia sai 5.a klass

Teisipäeval, 13. septembril toimunud noorte inspiratsioonipäeval tunnustati tegusaid noori. Noorte tunnustuskonkursi nominentidega saab tutvuda SIIN.

Laureaaditiitli "Aasta noorte tegu 2015"said Rakvere Gümnaasiumi 5.a klassi noored ja nende klassijuhataja Jana Sillajõe ettevõtliku heategevusliku etenduse "Piparkoogike" eest. 

Piret Põld tõi ettevõtlusteatri mõtte meie kooli juba paar aastat tagasi. 4.a klassi õpilase vanem töötas firmas „Päts“ ja see ettevõte oli klassile juba tuttav ning nii tekkis mõte ja seos muinasjutuga „Kakuke“. Õpilased tegid intervjuu "Pätsi" juhi Heiki Hallikuga. Intervjuust saadud info põhjal valmis etendus „Pätsike“, mis rääkis firma tekkeloo. Esimesed etendused anti oma koolis. Suuremad esinemised olid „Pätsikese“ etendusega Narva Haridusfestivalil ja Ettevõtlusteatrite festivalil.
Enne jõule pakkus üks vanem, et 4.a klass võiks osaleda heategevuses. Klass otsustas rõõmustada Vinni Perekodu lapsi. Kuna oli jõuluaeg, siis muudeti „Pätsikese“ etendus „Piparkoogikeseks“, mis on sama etenduse talveversioon. Etendusega „Piparkoogike“ esineti oma kooli õpilastele, linna lasteaedades ja Rakvere haiglas. Piletite asemel palusid õpilased tuua komme, piparkooke ja muud magusat lastekodu laste jaoks. Viimane etendus oli Vinni Perekodus, kus õpilased andsid ka maiustused üle.