reede, 1. aprill 2022

Saame tuttavaks!

Привіт! 

Meie oleme värsked Rakvere Gümnaasiumi õpilased.

Alustasime koos õppimist esmaspäeval, 28. märtsil. Meie õpetajaks on Liliia (Лілія). 

Alguses olime kolmekesi. Vaatamata sellele, et meil on uus õpetaja, uus koolimaja ja ümberringi võõrad inimesed, saime sõpradeks juba esimesel koolipäeval. Siin on üks pilt sellest, kuidas me oma vanemate, õpetaja ja meie toetajatega Rakvere Gümnaasiumist esmaspäeval teed joome ja küpsist-kommi kõrvale krõbistame.


Meie koolipäevad algavad kell 10 ning kestavad kuni kella 13ni. Kuigi meie kodukoolid on kaugel, aitab internet ja distantsõpe meil oma Ukraina kooliasjadega kursis olla.

Teisel koolipäeval hakkasime juba julgemalt tegutsema. Koos õpetaja Liliiaga teeme koolitükke ukraina keeles. Teisipäeval meisterdasime ingleid.

Kolmapäeval oli meid juba rohkem, sest pea iga päev tuleb mõni laps juurde. 

Õppealajuhataja Kadi teeb meile igaks päevaks õpikava. Kolmapäevane kava oli meil selline.

Õpetaja Enel õpetab meile eesti keelt, ka õpetaja Liliia käib meiega koos eesti keele tunnis.  Huvijuht Kristina ja raamatukoguhoidja Natalia õpetavad meid meisterdama ja loevad meile ette erinevaid lugusid. Me saame vene keelest üsna hästi aru. 

 

Neljapäev oli põnev päev. Klassiruumi sisenedes ootasid ees üllatused. Hoolekogu esimees Jana Vassiljev koos oma pere ja sõpruskonnaga kinkisid meile vajalikud koolitarbed. Suur tänu neile ning Charlot OÜ-le. Just neid asju meil vaja oligi. Nüüd on palju parem õppida.


Neljapäeval oli ka Daria sünnipäev. Hommikul ootas klassiruumi seinal õnnitlus. Tegime sünnipäevalapsele ise ka suure ühiskaardi. Sõime komme ka. Ühe suure kommipaki palusid Dašale üle anda ka Jana ja Veiko Vassiljev. Täitsa vahva päev oli. 
Iga päevaga muutub uus klass ja kool tuttavamaks. Reedeses raamatukogutunnis pidime vaatama filmi, kuid internet läks ära. Inglitega peavad meil praegu head suhted olema. Seepärast tegime neid sel nädalal kohe kahel korral. Liliia jäi Kadi ja Eneli juurde järgmise nädala plaane arutama. Olime täitsa üksi ja saime hästi hakkama, ei kartnud Nataliat ja Kristinat üldse. 


Täna oli juba selline tunne, et ongi tavaline koolipäev. Mis sest, et kodust kaugel. 

Vahva on see, et meil on klassis kolm Dašat ja kaks Maksymi. Nalja saab, kui kõik on korraga koolis :-D.

Esmaspäeval kohtume jälle. Nüüd on meid nimekirjas juba 10. 

Filipp 1. klassist; Viktoriia, Andrii ja Karim 2. klassist; Daria ja Daryna 3. klassist; Maksym, Daria, Davyd ja Maksym 4. klassist.