neljapäev, 22. september 2022

Covid-19 viiruse leviku tõkestamine alates 26.09.22 (1.-5.kl)

COVID-19 viirus on hakanud levima, esimesed haigusjuhtumid on juba teada. Ka riigis tervikuna on haigestumine tõusuteel.

Soovime teile südamele panna järgmist.

PALUME KOOLIMAJJA MITTE SISENEDA.

Alates esmaspäevast, 26. septembrist on võõrastel isikutel sh lapsevanematel koolimajas viibimine lubatud ainult eelneval kokkuleppel kooli töötajaga. Palun andke oma tulekust ette teada klassijuhatajale või vastavale koolitöötajale.

Kolme nädalaga on ka nooremad lapsed koolieluga piisavalt harjunud, et hommikul õigesse klassiruumi jõuda. Soovige neile head koolipäeva õues. Leppige lapsega kokku, et koolipäeva lõpus ootate teda õues.

PALUME KONTROLLIDA JA VAJADUSEL UUENDADA OMA KONTAKTANDMED EKOOLIS.

Teabevahetuseks kasutatakse eKooli keskkonda. Kui Teie kontaktandmed on muutunud, palun teavitage sellest ka klassijuhatajat.

PALUME KOOLI SAATA TERVED LAPSED.

Kerge nohu või köhaga võib koolis käia siis, kui haigustunnuste päritolu on teada, näiteks on laps paranenud mõnest hooajalisest nakkushaigusest, tema enesetunne on üldiselt hea, aga jäänud on kerge jääkköha või -nohu. Samuti juhul, kui on tegemist allergilise seisundiga.

Kõigile õpilastele on koju antud kiirtestid. Testid on mõeldud kodus lapse testimiseks haiguskahtluse korral.

Kui lapsel on haigustunnused või tema COVID-19 kiirtesti tulemus on positiivne, siis kooli tulla ei tohi. Lapsevanem teavitab esimesel võimalusel positiivsest kiirtestist klassijuhatajat.

Haigussümptomitega positiivse kiirtesti saanul tuleb jääda koju kuni tervenemiseni, kuid mitte vähem kui viieks päevaks (eeldusel, et vähemalt 24 h ei ole olnud palavikku).

Haigestunud lapse lähikontaktsetele ei kehti kohustuslik karantiinikord ja haigustunnuste puudumisel lähikontaktsed koju jääma ei pea. Juhul kui klassis ilmneb lühikese aja jooksul mitmeid haigusjuhtumeid, teeme otsused õppetöö korraldamiseks koostöös Terviseameti ja kooli omanikuga.

Rohkem infot:

https://www.hm.ee/et/koroona

https://www.terviseamet.ee/et/COVID-19-trukised

Algaval õppeaastal võib ette tulla ka ootamatusi ja vajadust õppetööd korrigeerida. Seega palume teilt nii praegu kui ka kogu õppeaasta vältel kannatlikku meelt ja paindlikkust. 

 

Koolipere tänab teid!