reede, 13. mai 2022

Saame tuttavaks 6

Küll aeg läheb kiiresti. Juba kuus nädalat oleme Eestis koolis käinud. Isegi koolitoiduga oleme harjunud, enam ei pelga meie jaoks võõrad sööke. 

Meie õpetaja Liliial on palju tööd, et kõigi õpilaste erinevatel õppekavadel järge hoida. Ta valmistab ette suure hulga tunde. Abiks on tal ukraina õppematerjalid. Klassis on ka 15 tahvelarvutit. Liliia saadab meile tunnimaterjale Google Classroomi, pea kõigil lastel on oma konto. Nii saab iga laps õppida omas tempos. 

Päris iga päev kõik lapsed koolimajas ei ole. Mõned lapsed õpivad distantsõppes Ukraina koolis, koolimajas käivad tunnivabadel päevadel, eesti keele tundides ning tulevad meiega kaasa õppekäikudele. 

Sellel nädalal oli selline tunniplaan

Eesti keelt õpetab ikka Enel, inglise keelt Vesta ja Iiris, käsitööd Virge ja tehnoloogiat Kaarel. Kehalise kasvatuse tunde annavad õpetajad järgemööda, Natali ja Kristinaga käime jalutamas ja linnaga tutvumas, halva ilmaga teeme midagi huvitavat koolimajas. Kadi teeb tunniplaani ning korraldab õppekäike.

Teisipäeval aitasime 8.c klassi õpilast Marellet tema loovtööga, kui ta andis meile kehalise kasvatuse tundi. Õpetaja Merle juhendamisel mõtles ta välja liikumismänge ning meie olime mängimiseks head katsejänesed. 




Sel nädalal oli koolis projektinädal "Politseinik nädalaks kooli". Ka meie saime sellest osa. Kolmapäeval oli 1.a, 1.b ja 1.c klassil külas politsei teenistuskoerad ja nende juhid. Kahjuks hakkas enne kohtumist vihma sadama ning seepärast pidid 1.-2. klassi õpilased koertega kohtuma aulas. 
Neljapäeval oli piirkonnapolitseinik Aleksei Osokin meil külas terve tunni, oli inimeseõpetuse tund. Saime oma küsimustele vastused ning palju rohkem teada Eesti kohta. Aleksei lubas meile tuua liiklusaabitsad, need saame kätte esmaspäeval.



Sellel nädalal õpetasid Natalia ja Kristina meile lihtsat programmeerimist. Õppisime kasutama Bee-Bot roboteid. Väga lõbusad tunnid olid. Panime robotid isegi koos tantsima. 




Reedel käisime õppekäigul Palmse mõisas. Seal oli meil Eesti ajaloo tund, kus tutvusime mõisa härrasrahva ja moonakate eluga. Saime sõita ponikaarikuga. Ning päeva lõpetuseks pidasime piknikku.