pühapäev, 20. aprill 2014

1.a ja 5. a said sõpradeks

Rakvere Gümnaasium on projekti "Kiusamisest vaba kool" pilootkooliks. Projekti eesmärk on see, et laste vahel tekiks üksteist arvestav ja kaasav kultuur. Oluline on austada kõiki rühmas, näidata  üles hoolivust ja huvi nii endast nooremate kui omavanuste vastu,  olla julge ja hea sõber. Rohkem infot projekti kohta SIIT.

1. a klassi lapsed kutsusid 5. a klassi õpilased endaga sõbraks saama. Mõlema klassi õpilased tegid endale nimesildid, et nad saaksid üksteist tundma õppida. Väikesed ja suured sõbrad said kokku aulas. Nooremad õpilased valisid endale vanema sõbra. Siis lõikasid lapsed värvilistest paberitest välja oma käejälje ja kirjutasid igale sõrmele sõbra nime. Pidi kirjutama ühe poisi nime, ühe tüdruku nime, ühe noorema sõbra nime, ühe vanema sõbra nime ja ühe täiskasvanud sõbra nime. 5. klassi õpilased abistasid oma nooremaid sõpru ülesande täitmisel. Sõprade käed hoiavaid üksteisest endiselt kinni 2. korruse koridori seinal.

5. a klass kinkis 1. a klassile kaks suurt enda joonistatud puud. Nende juurde kuulub ka puu kasutusjuhend, kust saab mõtteid, mida puu okstele riputada. See võib olla eesti keele reeglite puu, klassireeglite puu, infopuu, lugemispuu, faktipuu vms. 5. a õpilased kinkisid 1. a lastele punased õunasildid, kuhu nad olid kirja pannud õpetussõnad noorematele. Ka 1.b ja 1.c klass saavad endale kingituseks puud. Lõpuks laulsid lapsed koos 1.a klassi armsat versiooni laulust "Kui sul tuju hea" .

1. klassi õpilastel on nüüd veelgi julgem ja toredam koolis käia, sest nad teavad, et 5. klassi õpilased on nende sõbrad. Nad võivad oma mure ja rõõmudega nende poole pöörduda. 5. klassi õpilased saavad olla tõeliseks eeskujuks ja heaks sõbraks noorematele. 
Rohkem pilte pildigaleriis!