reede, 23. september 2016

Priit Pärna Animafilmifestival kutsub koolilapsi animatsioonitöötubadesse


Priit Pärna V Animafilmifestival (PPAFF) korraldab ka tänavu koolilastele ja noortele animatsioonitöötube, kus kõikidel osalejatel on võimalus arendada oma loovust ja jutustada erinevaid lugusid animatsioonikeeles.


Animatsioonitöötoad toimuvad teisipäevast neljapäevani, 11.–13. oktoobril kl 12–17 Tapa Gümnaasiumis (Pargi 12, Tapa), kus tehakse sel korral tutvust joonisfilmi, lamenuku ja eksperimentaaltehnikatega.
Töötubadesse registreerumine on avatud reedeni, 7.  oktoobrini siin: http://goo.gl/H2dX2Z.
Töötube viib läbi PPAFFi koostööpartner MTÜ Nukufilmi Lastestuudio ja Portugali Monstra animatsioonifilmifestivali rajaja, juht ning õpetaja Fernando Galrito. Töötubades osalemine on tasuta.
Töötubadest saavad osa võtta Tapa valla, MTÜ Arenduskoda Leader piirkonna,  naabervaldade, Lääne-Virumaa, aga ka kõikide teiste Eesti piirkondade lapsed ja noored vanuses 5–19 eluaastat, oodatud on ka filmihuviliste vanemad.
Kõik töötubades valminud filmid osalevad ka konkursil. Välja antakse Grand Prix ning palju eriauhindu. Konkursitulemused tehakse teatavaks festivali galal laupäeval, 29. oktoobril 2016.
Nelja eelneva aasta festivali raames, aastatel 2012–2015, on animatsioonitöötubades osalenud kokku üle 300 noore ja täiskasvanu, kelle fantaasialendu võib näha kokku ligi 130 erinevas animatsioonis kogupikkusega 75 minutit. Vaata lisaks PPAFFi YouTube’i kanalist: https://www.youtube.com/channel/UC5-ZlCYcmXDCEet569rbCWw.
Läänemaa ja saarte inimestel on võimalus osa võtta ka laupäeval ja pühapäeval, 15.–16. oktoobril toimuvatest Kuressaare Animapäevade töötubadest Kuressaare Ametikoolis, kus lööb kaasa ka Fernando Galrito. Töötubades osalenud laste animafilmid osalevad tänavu esmakordselt ka PPAFFi laste animakonkursil.