esmaspäev, 12. oktoober 2020

Koolide ja ettevõtete koostööpäev "Õpime koos 2020!" Rakveres

1. oktoobril toimus suur “pingist-välja-õppimise-päev”, kus õpilastel oli võimalik osa saada peamiselt Rakvere linnas asuvate asutuste ja ettevõtete tööst ja tegemistest. Praktilisi tegevusi ja õpitubasid viisid läbi oma ala spetsialistid asutuses kohapeal.

RG Tallinna tn õppehoonest osalesid töötubades 5. a ja 5.c klassi õpilased. 



Õpilaste mõtteid: 

Päästeameti töötuba "Praktilised oskused ohutuse tagamiseks" 

Kui me päästeametisse jõudsime, siis ootas meid üks naine, kes rääkis meile natukene töötoast. Me saime rohkem teada päästeametist ja nende varustusest. Saime tõsta kahte erinevat tööriista. Töötoa lõpus pidime tegema testi, päästeameti ja nende varustuse kohta. Õpitoa lõpus saime kingituseks pastakad ja telefoihoidjad. Päev oli tore ja lõbus.

Kelly, Rasmus, Georg Steve, Marc-Marten, Keitrin, Kirke, Nele-Triin 5.c-st 

Eragümnaasiumi tušimaali töötuba

Alguses läksime Eragümnaasiumisse ning küsisime õpetajate käest, et kus töötuba toimub. meile öeldi, et see toimub hoopis Tööstuse tänava alguses kunstimajas, Kui kohale jõudsime ja sisse astusime, ei teadnud me kuhu minna. Lõpuks küsisime, et mitmendale korrusele vaja minna. Meile vastati, et töötuba toimub teisel korrusel ja sinna me läksimegi. Kui töötuba algas, lasti meil testida kõiki värve enne, kui maalima hakkasime. Meile meeldis see töötuba väga. See oli põnev ja teised lapsed, kes seal olid, tegid palju nalja. 

Rasmus ja Romet 5.c klassist

Raamatukogu disainidtuudio 

Disain on üks väga põne asi, mida õppida. Disainimisel saab kasutada loovust ja see on tore. Võimalik on disainida kaarte, märkmikke, erinevaid kaustasid jne. Väga põnev oli kasutada lainemasinat ja mustrite jaoks olid kasutamiseks templid ning erinevat värvi markerid. 

Berit ja Birgit 5.c klassist

Linnakodaniku muuseumi leivategu

Seal töötoas õppisin, kuidas vanasti leiba ja muud toitu tehti. Mulle meeldis leiba teha.

Kreiton Mairon 5.c klassist

Savipalli töötuba

Meile meeldis see väga. Õppisime seal palju põnevat, näiteks paremini saviga voolima ja savist õuna tegema. Meile meeldis seal see, et sai rahulikult õuna voolida omas tempos ja küsimuste korral õpetajalt abi küsida. Meil oli seal väga tore, abivalmis, tark ja sõbralik õpetaja. Saviga oli väga põnev voolida ja me läheksime sinna kindlasti tagasi.

Gerly ja Maribel 5.c klassist

Maksu- ja tolliameti töötuba

Me läksime maksu- ja tolliameti töötuppa. Seal räägiti maksudest ja miks neid on vaja. Kui makse poleks, siis ei tehtaks nii palju teid korda, ei ehitataks staadioneid ja ravitasu oleks mitmeid kordi kallim. Meile näidati tolliameti varustust. Sinna kuulisid nt kuulivest, öönägemisprillid, minikaamera, metallidetektor jpm. Seal oli veel narkokoer, kes oskas oalju trikke ja ta suutis narkootikumid üles leida.

Trevor, Arturas ja Oskar 5.c klassist

Maanteeameti liiklustöötuba

Maanteeametis räägiti liiklusest ja mängisime liikluse teemalist Kahooti. Mulle meeldis see töötuba väga. 

Danil 5.c