esmaspäev, 23. november 2020

Koduse isolatsiooni selgitused lapsevanemale

Hea lapsevanem!

Ühe kooli töötaja Covid-19 test oli positiivne. Kõigi klasside õpilased on viibinud eelmisel nädalal ruumis, kus töötas ka positiivse proovi andnud inimene. Et Covid-19 nakkushaiguse peiteperiood on kuni 14 päeva, siis viiruse leviku tõkestamiseks oli vajalik suunata lapsed kodusesse eneseisolatsiooni. Sellisel puhul toimub õppetöö distantsilt.

Kõigile distantsõppele suunatud õpilastele kehtib Terviseameti juhis, mille õppealajuhataja saatis Teile eKooli kaudu (https://bit.ly/392595V).

Lapsed peavad olema kodus nii palju kui võimalik. Nad ei tohi ilma põhjuseta kodust lahkuda. Arsti juurde võib minna, kui arst on visiidiks loa andnud.

Ei tohi minna huviringidesse, kinno, teatrisse, mängutuppa või muusse avalikku kohta.

Ei tohi minna sõprade sünnipäevale või vanavanemate juurde. Ka külaliste kutsumine ja kodused tähistamised tuleb kaheks nädalaks edasi lükata.

Lapsi ei ole vaja poodi kaasa võtta.

Lapsed võivad üksi või koos pereliikmetega õues jalutada ja mängida juhul, kui nad ei puutu kokku teiste laste ja täiskasvanutega.

Terviseameti juhis kehtib ainult Teie lapsele, kes õpib Tallinna tänava õppehoones. Kõik teised pereliikmed saavad jätkata oma tavalist elu ning ei pea koduses eneseisolatsioonis viibima. Ka teistes koolimajades õppivad õed ja vennad võivad oma õpinguid jätkata tavalises rütmis, neil ei ole vaja koju jääda.

Palun jälgige oma lapse tervist. Kui märkate terviseseisundi halvenemist lapsel või teistel pereliikmetel, võtke ühendust oma perearstiga ning andke talle teada, et Teie laps võib olla kokku puutunud viirusehaigega. Kui lapsel või pereliikmel tekivad koroonaviirusele iseloomulikud haigustunnused, alles siis on vajalik ka teiste pereliikmete eneseisolatsiooni jäämine. 

Selgitage lapsele, et pidevalt peab pesema käsi seebi ja sooja veega, sest viirus võib levida ka esemete ja pindade kaudu. Kodus olles ei ole vaja käsi desinfitseerida, kui seep ja soe vesi on olemas. Päeva jooksul on vaja ruume paar korda tuulutada. Õpetage lapsele köhimisel ja aevastamisel nina ja suud katma paberräti või käsivarrega. Pärast köhimist või aevastamist tuleb kasutatud paberrätik ära visata ja käed seebi ja sooja veega puhtaks pesta.

Kõik need oskused on vajalikud ka edaspidi, kui lapsed tulevad koolimajja tagasi ning õppetöö jätkub koolimajas.

Direktori pöördumise leiab kodulehelt SIIN.