teisipäev, 11. veebruar 2014

OTSIMISMÄNG "AUTOBAHN"


Täna toimus Rakvere Gümnaasiumi Tallinna tänava õppehoones Goethe Instituudi korraldatav otsimismäng "Autobahn", millest võtsid osa lisaks meie kooli õpilastele ka Rakvere Reaalgümnaasiumi, Vinni-Pajusti Gümnaasiumi, Kunda Ühisgümnaasiumi ja Kadrina Keskkooli õpilased.

Suurepärane mäng, mis motiveerib õpilasi teise võõrkeelena saksa keelt valima ja ka neile, kes juba saksa keelt on veidi õppinud. AUTOBAHN on interaktiivne mäng erinevates jaamades, mis annab õpilastele teadmisi saksakeelsete maade, nende kultuuri ja erinevate toodete kohta.

Õpilased reisivad läbi saksa linnade, iga linn on üks kontrollpunkt. Igas punktis saavad nad templi oma eksklusiivsele suveniirile- reisikotile. Reisikotis on erinevad esemed ja abivahendid, mis aitavad neil ülesandeid lahendada ja ärgitavad loominguliselt mõtlema. Kokku on koolimajas üles ehitatud 15 linna-kontrollpunkti, kus õpilasd lahendavad mõistatusi, teevad erinevaid tegevusi ja omandavad teadmisi. Teemad on mitmekesised, raskuspunkt on argumentidel, mis toonitavad saksa keele tähtsust tulevikus ja tööelus. Saab palju näha, tegutseda, naerda ja rääkida saksa keelt selleks eelteadmisi omamata.

Korraga saab mängida 100 õpilast (meie kooli ca 150), kes moodustavad 4-liikmelised rühmad. Mäng algab sissejuhatusega ja lõpeb autasustamisega. Rühmade vahel toimub võistlus, kusjuures võistkonnad saavad pidevalt näha oma aktuaalset punktiseisu. Võidab rühm, kes läbib Saksamaal kõige rohkem kilomeetreid.