neljapäev, 4. veebruar 2016

Kvaliteedimärk eTwinningu projektile "Sügise märgid sügise sünnipäeval"

2015. aasta augustikuus kuulutas eTwinningu meeskond välja miniprojektide konkursi. ETwinning on Euroopa koolide virtuaalne kogukond, mis on töökeskkonnaks ja koostöövõimaluseks õpetajatele ja õpilastele Euroopa erinevatest riikidest. Koostöös töötatakse välja ja viiakse läbi projekte, mis võimaldavad kasutada erinevaid digivahendeid ja veebikeskkondi. Projektid lõimitakse ainetundidesse.
Eestis said kvaliteedimärgi kolm miniprojekti. ETwinningu kvaliteedimärk on tunnustus õpetajate kui ka õpilaste tööle. See tähendab, et projekti tegevused on väga heal tasemel, arvestavad euroopalikke põhimõtteid: avatust, koostööd, pedagoogilist uuenduslikkust, tehnoloogia tarka kasutamist.
Miniprojektide kvaliteedimärgi sai meie maakonnast Rakvere Gümnaasiumi (5.a klass ja õpetaja Mare Kütt ning 2.b klass ja õpetaja Pille-Riin Pukk) ja Kadrina Keskkooli (3.b klass ja õpetaja Elle Tamme ning 5.c ja õpetaja Mari Onton) ühisprojekt „Sügise märgid sügise sünnipäeval”. Projekti käigus pildistasid õpilased sügise märke sügise sünnipäeval. Fotosid jagati partnerkooliga. Õpilased valisid välja partnerite piltide hulgast viis parimat fotot, millest koostati fotokollaaž. See saadeti sõpruskoolile tagasi koos sõbraliku sügisetervitusega. Projekt oli lühiajaline, aga see võimaldas teha koostööd erivanuste õpilaste vahel: näiteks suurem õpetas nooremale fotokollaaži tegemist, üheskoos valiti parimaid fotosid ja koostati kirja. Lisaks avastasid õpilased sügise ilu ja märke pisiasjades. ETwinning tunnustas kõiki projektis osalenuid väikeste meenetega.