reede, 8. aprill 2022

Saame tuttavaks 2

Õpetaja Liliiaga teeme jätkuvalt oma koolitöid. Ukraina koolist saadetakse ülesanded, õpetaja Liliia aitab neid teha. Mõned meist osalevad distantsõppetundides ning tulevad koolimajja hiljem. Sel nädalal saime uusi klassikaaslaseid. Meiega liitusid Maksym (4.klass) ja Rostislav (5.klass). Eesti keele tundides liitub meiega Uljana (9.klass). 

Sel nädalal saime jälle kingitusi. Hoolekogu esimees Jana Vassiljev koos oma pere ja sõpruskonnaga kinkisid meile uued ranitsad. Suur tänu neile ning Charlot OÜ-le. Just neid meil vaja oligi, sest mõnel meist veel ranitsat ei olnudki. Nüüd on hea oma kooliasjad koju kaasa võtta. 

Sel nädalal oli toimekas nädal. Igal koolipäeval toimus midagi põnevat (tunniplaan).

Esmaspäeval käisime Natali ja Kristina juures raamatukogus, kus meisterdasime ühiselt tarkuselinnu - öökulli.



Teisipäeval oli tore mängutund Kadiga.


Pärast vaatasime aulas rahvatantsupoiste prooviesinemist õpetaja Eve juures. 

Koolis on tervisekuu, meie tahame ka terved olla. Seepärast alustasime sarnaselt teiste klassidega kolmapäeva hommikut võimlemisega, mida juhendasid 5.d klassi poisid ja kehalise kasvatuse õpetajad.


Enne Eneli eesti keele tundi käisime käsitööklassis õpetaja Virge juures viltimas.


Neljapäeval rääkis raamatukoguhoidja Natalia meile Taani muinasjutumeistrist Hans Christian Andersenist. Vaatasime ukraina keeles "Väikest merineitsit". Pärast meisterdasime liblikaid.

 
Reede hommikul vaatasime Kadiga ukrainakeelset pikka multifilmi "Fixikud". 
Pärast seda tuli praktiline loodusõpetuse tund. 3.a klass oli koos õpetaja Kristiga kasvatanud palju päevalilletaimi ning kinkis neid meile ka. Igaüks istutas endale oma päevalille, mille eest tuleb nüüd hoolitsema hakata. Tahame ka emadepäevaks kinkida emale ilusa omakasvatatud päevalille. 



Hommikul oli väga vihmane. Mitmed klassikaaslased jäid reedel koju. Õnneks on ka neile beebitaimed olemas. Kui nad kooli tulevad, saavad ka taimede istutamist õppida ning hakata hoolitsema oma emadepäeva lille eest.